Op deze blog deel ik materiaal dat ik zelf maak voor mijn eigen klas, met andere leerkrachten.

zaterdag 20 augustus 2016

Weerstation

Vanaf dit schooljaar wordt het observeren en waarnemen van het weer een vaste taak binnen onze klas in het zesde leerjaar.

Hiervoor maakte ik een weerstation om op te hangen in de klas zodat de twee leerlingen met de taak hier hun bevindingen duidelijk kunnen maken aan de klas.  Ik maakte alles voor 3 klassen dus het materiaal dat er bij zit, is voor 3 klassen bedoeld.  Ook heb ik van de losse onderdelen extra exemplaren gemaakt voor wanneer er iets zou stukgaan of kwijt geraakt.Daarnaast maakte ik ook een temperatuurgrafiek waarop ze zowel de maximum als minimum temperatuur zullen moeten aanduiden.Verder zorgde ik ook voor een notitieblad, waarop ze hun waarnemingen kunnen noteren alvorens het op het bord in de klas aan te duiden.  Dit notitieblad kan ik ook gebruiken ter evaluatie en het komt in de een map te zitten zodat we het weer ook voor lange periodes kunnen gaan beoordelen.

De bestanden:


8 opmerkingen:

 1. Wow wat een leuk materiaal allemaal! Mag ik vragen in welk programma jij je werkblaadjes maakt? en welk lettertype is weerman/vrouw? Alvast heel hard bedankt om dit allemaal te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi materiaal, mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanaf woensdag 16 augustus 2017 neem ik geen aanvragen tot aanpassingen meer aan omdat ik dan begin te werken voor mijn eigen klas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve, hartelijk dank om deze geweldige materialen en ideeën te delen! Alles ziet er piekfijn uit! Ik vroeg me nog af hoe je leerlingen de minimum- en maximumtemperatuur vonden? Doen ze zelf een meting of zoeken ze dit op op het internet? En wat doe je met de pijltjes en cirkels? Bevestig je deze met klittenband of hoe moet ik het zien? �� Nogmaals hartelijk dank. Ik word een trouwe volger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw reactie was bij de spam terecht gekomen... Nu staat hij waar hij moet staan!
   Daardoor mijn late antwoord:
   1) de minimum- en maximumtemperatuur lezen ze af van mijn thermometer, die geeft deze duidelijk aan. Je kan deze temperaturen echter ook laten opzoeken op de website van het KMI.
   2) De pijltjes en cirkels bevestig ik met lijmdruppels, deze kan je er dan makkelijk aftrekken en opnieuw plakken. Ik koop deze bij De Neef.

   Verwijderen
  2. heel leuk! ik ga het gebruiken in mijn klas

   Verwijderen
 5. beste , is het mogelijk om het in word door te sturen ? sorry

  BeantwoordenVerwijderen