Op deze blog deel ik materiaal dat ik zelf maak voor mijn eigen klas, met andere leerkrachten.

zaterdag 20 augustus 2016

Inspiratie: materiaal begin schooljaar

Om het schooljaar goed te starten heb ik enkele vaste items die ik elk jaar opnieuw maak.

Dit zijn:

Voorbladen per vak voor leerlingenmap
Voorbladen per vak voor toetsenarchief in de klas (na elke rapport gaan de toetsen uit de toetsenmap over in een map in de klas, dit op verlies tegen te gaan.
Voorblad toetsenmap en infomap, deze mappen zijn mappen met een schuifsluiting, hier komen alle toetsen in voor ondertekening en brieven die voor de ouders bedoeld zijn.Naamkaartjes voor elke leerling


9 opmerkingen:

 1. Prachtig! Zouden deze voorbladen ook in Word te verkrijgen zijn? Kan jij ze, naast de pdf, ook in Word op deze pagina plaatsen? Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet kijken... de meeste zaken die ik maak zijn in InDesign gemaakt. Ik zal eens in mijn archief kijken van vorige schooljaren of ik het ooit in Word heb gemaakt. Wanneer je wil kan ik wel het schooljaar aanpassen (dat moet ik voor mijzelf sowieso doen) zodat je de voorbladen kan gebruiken. De namen van de leerlingen kan ik vervangen door een stippellijn.

   Verwijderen
 2. Bedankt voor jouw reactie. Maar als ik het krijg ik pdf, kan ik de namen niet typen. Of heb ik speciaal het programma InDesign nodig? Op de voorbladen zou ik ook de klas willen aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dus het probleem... ik kan de bestanden geven in PDF of in een InDesign-indeling. Ik kijk morgen wel of ik nog de versies heb van de tijd voor ik alles in InDesign ben beginnen maken. Wat ook mogelijk is, is het weglaten van de namen van de leerlingen en dat je die dan in Word maakt en op de bladen afdrukt waarop al mijn opmaak staat. Is natuurlijk ingewikkeld.
   Het is daarom ook dat het onder "inspiratie" staat en niet als klasmateriaal.

   Verwijderen
  2. Dus als ik InDesign download kan ik met de pdf-bestanden aan de slag?

   Verwijderen
  3. Nee, daarvoor heb je de InDesign-bestanden nodig. Maar om eerlijk te zijn, InDesign is niet zomaar een programma dat je even download en direct kan gebruiken, ik heb een jaar les gevolgd. Maar als je het echt wil proberen kan ik de InDesignbestanden wel doorsturen. Daarvoor heb ik wel je e-mailadres nodig.

   Verwijderen
  4. Oké, ik zal m'n plan trekken! Toch bedankt voor de info!

   Verwijderen
  5. Ik kan jou wel de afbeelding bezorgen van de voorbladen. Momenteel vind ik wel enkel infomap en toetsenmap.

   Verwijderen
 3. Vanaf woensdag 16 augustus 2017 neem ik geen aanvragen tot aanpassingen meer aan omdat ik dan begin te werken voor mijn eigen klas.

  BeantwoordenVerwijderen