Op deze blog deel ik materiaal dat ik zelf maak voor mijn eigen klas, met andere leerkrachten.

dinsdag 11 april 2017

Inspiratie: Moederdag: oorbellen en hanger

In een eerdere post had ik het al over een moederdaggeschenk.  Vorig jaar zijn we met iets nieuws begonnen.  We zijn wel in de juwelenafdeling gebleven maar maken onze oorbellen en hanger nu met cabochons.

Om een idee te geven:

Het principe is vrij eenvoudig.  Je zoekt op het internet leuke prints of afbeeldingen en daarop plak je de cabochon.  Zo krijg je een leuke oorbel en/of hanger.

Dit jaar heb ik mij er op toegelegd om de nodige achtergronden te zoeken die bruikbaar zijn om te werken met cabouchons.  Ik heb deze dan in de juiste grootte gezet om als oorbel of hanger te kunnen dienen.

De cabochons zelf kopen we bij www.vlijtigliesje.be

Voor de oorbellen: 
Voor de hanger:

Hoe je juist te werk moet gaan kan je hieronder in het filmpje zien.


Hieronder kan je de bestanden downloaden die ik heb gemaakt voor mijn klas:


2 opmerkingen:

 1. Halllo!
  Bedankt voor het delen. Heel fijne manier van werken. Ik wil het graag proberen als doopsuiker van onze dochter. Ik vroeg me af wat je gebruikt als zoektermen in google om achtergronden te vinden? Want we zouden dezelfde achtergrond dan graag verwerken in ons kaartje.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hele schooljaar sla ik diverse achtergronden op als ik ze tegenkom. Ik zoek nooit specifieke achtergronden en al zeker geen achtergronden die er speciaal voor gemaakt zijn. Soms als ik een illustrator leuk vindt, zoek ik wel op de naam van de illustrator. Op Pinterest heb ik een bord "Prachtige prentjes".

   Verwijderen